Featured Slider

Sijil Halal SHAKLEE 2018


Macam biasa setiap awal tahun, Shaklee Malaysia akan edarkan Sijil Halal terbaru untuk produk-produk suplemen Shaklee. Sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services Of America (ISA) sebuah badan halal di Amerika yang diakui oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Jadi, gunakan produk Shaklee tanpa was-was.

Daripada website JAKIM pula, ini yang saya boleh kongsikan dengan anda.

Bengkel Kelahiran & Penyusuan Ibu Oleh Bidan & Pakar Laktasi



BENGKEL KELAHIRAN & PENYUSUAN
--------------------------------------
Atas permintaan ramai, kami Team Projek Susu dengan berbesar hati menganjurkan Bengkel Kelahiran & Penyusuan.

https://goo.gl/5zJNkE

Istimewa untuk ibu dan ayah seperti anda.

Istimewanya kami jemput Speaker Pakar yang merupakan seorang bekas Jururawat, Ahli Terapi, Bidan dan merangkap Laction Counselor.

Disamping tips-tips praktikal semasa berpantang dan penyusuan, kami juga jemput Pakar Nutrisi berkongsi tentang pemakanan dan nutrisi penting semasa berpantang dan penyusuan!

SIAPA WAJIB JOIN BENGKEL INI?

• Ibu-ibu pertama kali mahu menjayakan penyusuan susu ibu.
• Ibu-ibu yang ada pengalaman menyusu tapi mahu berikan lebih baik untuk anak tersayang.
• Tertanya-tanya bagaimana proses awal penyusuan berlaku?
• Berdebar-debar dan panik menanti hari?
• Pernah berputus asa dalam penyusuan?
• Mahu menambah persediaan diri, mental dan fizikal?
• Mahu menimba ilmu bersama suami?
• Suami yang mahu tahu apa sumbangan suami semasa isteri berpantang.
• Sukakan penerangan secara santai dan praktikal?

*Bonus*
👉🏻 FREE Exclusive Cooler Bag Untuk 7 orang pertama sahaja!

Klik segera untuk dapatkan COOLER BAG super awesome!

https://goo.gl/5zJNkE

Cooler Bag antara barang penting untuk ibu-ibu menyusu sampai 2 tahun tau!

Untuk PROGRAM anjuran PROJEK SUSU kali ni, kami beri 7 EXCLUSIVE COOLER BAG PERCUMA untuk yang pendaftar paling awal!

Contact penganjur, buat bayaran segera untuk program (tak perlu bayar lebih puunnnn)

Mungkin anda orang bertuah!

Jangan tangguh!
Daftar segera!
Jangan jelous tau kalau orang lain dapat!

KLIK SEKARANG
https://goo.gl/5zJNkE
https://goo.gl/5zJNkE
https://goo.gl/5zJNkE

#ProjekSusu

PROMOSI JANUARI 2018 : Beli 3 Botol Minyak Ikan, Dapat Diskaun 5%



OmegaGuard™Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi (90 kapsul)

Spektrum lengkap asid lemak perlu omega-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk badan yang kuat dan sihat.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.*

Keistimewaan Shaklee

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Cadangan Pengambilan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 3 kapsul sekali sehari selepas makan.
(Sebotol Untuk 30 Hari Makan)




KKLIU 0588/2017
MAL12015013NC

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.



Sumber : Website Shaklee Malaysia

PROMOSI JAN 2018 : Dapatkan 4 Botol Multivitamin Kanak-Kanak Pada Harga 3 Botol Sahaja



Vita-Lea® for Children

Multivitamin Kanak-kanak yang Sedap Perisa Anggur (60 tablet)

Serlahkan potensi si manja anda
Apapun si manja lakukan, yakinlah bahawa Shaklee menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si manja anda untuk membesar.

Si manja anda yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka tetapi kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja anda.*

Keistimewaan Shaklee

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.

Cadangan Pengambilan :

Untuk kanak-kanak 4 hingga 12 tahun. Ambil 2 tablet sekali sehari selepas makan.



KKLIU 0589/2017
MAL13115143NC

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.

Happy New Year 2018

Why YOUTH Skin Care?



Shaklee Difference

Look Younger Longer

The YOUTH® skin care collection offers clinically proven products created in harmony with nature. Our promise is that you will not only dramatically improve the health of your skin with YOUTH, but it’s 100% guaranteed to shift your skin to a younger age.

A Decade of Aging Erased

We knew our Youth Complex would transform how people saw themselves, but could we prove their skin actually became younger?

Clinically developed by world-class skin experts, the Skin Age Index measures the appearance of key signs of aging with factual clinical data: facial wrinkles, skin texture, pore size, hyperpigmentation, even skin tone, radiance, firmness, and sagging.

100% OF WOMEN HAD YOUNGER-LOOKING SKIN
2/3 ACTUALLY SHIFTED THEIR SKIN AGE INTO YOUNGER DECADE

Clinical Results Without Compromise™

We've proven you don't have to sacrifice safety and purity for efficacy.

YOUTH products are all 100% vegan and cruelty free. And our comprehensive “Free of” list contains over 2,500 harmful chemicals and questionable ingredients that you will never find in any of our YOUTH products.

The Power of Botanicals

With eight patents and patents-pending, each YOUTH product is specifically formulated to address the multiple effects of aging.

Lotus Japonicus
Patent-pending Youth Complex, infused with Lotus Japonicus, activates a key youth protein to regenerate cells to produce more collagen and elastin. Youth Complex couples Lotus Japonicus with Schisandra Chinensis Fruit Extract that structurally helps provide more nutrients and energy to the skin.

Muscadine Grape
Patent-pending muscadine grape polyphenol blend, found in each product in the YOUTH collection, protects and repairs cellular DNA in your skin while blocking collagen and elastin breakdown.

Vital Repair®+ Complex
Multi-patented Advanced Vital Repair+ Complex provides antioxidant nutrients and essential vitamins to block skin-damaging free radicals and encourage healthy cell growth.

How To Apply YOUTH Skin Care?

Luminous Gel Oil Cleanser - Dispense a pea-size drop of cleanser onto hands and work into a very light lather. Rinse thoroughly.

Perfecting Skin Toner - Saturate a gauze or cotton pad or ball with the toner and gently sweep over face.  Use twice daily. 

Youth Activating Serum - Dispense 1 to 1½ pumps onto fingertips and smooth gently over entire face.  Apply twice daily. 

Age Defense Mineral Moisturizer - Apply a nickel to quarter-size drop of moisturizer onto fingertips, dot face all over and smooth in.  You may notice a slight whiteish tint, which will dissipate once moisturizer is fully absorbed.

Advanced Renewal Night Cream - Apply a dime-sized amount to face and neck each evening after serum is fully absorbed.

See individual products for more information.

YOUTH Skin Care 100% Vegan, Cruelty Free & Gluten Free




The entire Advanced Anti-Aging Regimen was designed to work together for improved skin texture, radiance, and firmness, and reducing the appearance of wrinkles.  Formulated with active anti-aging ingredients in every single product in the line, YOUTH provides treatment benefits in each of the four simple steps.  
.
100% of women had younger-looking skin and 2/3 shifted their skin age into a younger decade. Get started today.
.
.
The Advanced Anti-Aging Regimen includes:

Step 1:  Luminous Gel Oil Cleanser – 3-in-1, soap-free, pH-balanced cleanser.  Gently polish, purify and prepare your skin.
.
Step 2:  Perfecting Skin Toner – Free your skin of dull cells and environmental pollutants. Exfoliate, hydrate and nourish for glowing skin.
.
Step 3:  Youth Activating Serum – 10X the actives to provide the critical regeneration step.  Renews skin at the cellular level for superior radiance and rejuvenation.
.
Step 4 Day:  Age Defense Mineral Moisturizer – Naturally derived zinc oxide provides chemical-free SPF 30 Broad Spectrum UVA/UVB protection.  Vitamins and botanicals moisturize your skin and improve skin tone.
.
Step 4 Night:  Advanced Renewal Night Cream – This targeted night repair cream supports your skin's cell renewal process. A proprietary botanical blend helps collagen and elastin production to make skin appear younger looking, smoother, and more luminous.
.
Available in Light or Rich formulas.
.
YOUTH products are all 100% vegan, cruelty free and gluten free. Each YOUTH product shown contains a 60-day supply.

Set Berpantang Rawatan Dalaman Secara Moden

Amalkan Suplemen Antara Kaedah Rawatan Resdung



Resdung atau juga dikenali sinus adalah penyakit biasa dikalangan orang kita.

Tidak terhad kepada orang dewasa, kanak-kanak juga tak terlepas dari penyakit resdung.

Antara tanda-tanda ada penyakit resdung;


  • alah dengan makanan laut - mata dan hidung jadi gatal-gatal.
  • alah pada habuk
  • bersin tanpa henti
  • hidung sentiasa berair


Penyakit resdung ini boleh juga menyebabkan kulit berjerawat teruk. Salah makan, mula lah kulit wajah ditumbuhi jerawat yang bernanah dan muka jadi gatal.

Ada juga jerawat yang tumbuh kat belakang badan. Anda juga mengalami masalah seperti ini?

Banyak kaedah rawatan untuk merawat resdung ni. Antaranya yang saya tahu, gunakan asap. Biasanya ada dibuat di spa. Kalau biasa pergi uptown, ada juga disediakan servis membuang resdung.
Boleh cuba rawatan asap ni.

Bagi yang tak nak buat rawatan asap, boleh juga cuba suplemen Shaklee.

Antara suplemen yang disyorkan untuk mereka yang nak marawat resdung dan sekaligus mencantikkan kulit ialah Vitamin C & Alfalfa Complex.



Jom tengok apa fungsi 2 vitamin ni;

Alfalfa Complex


  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa.


Vitamin C


  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.


Disclaimer: Testimoni di atas adalah daripada pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vitamin E & C Untuk Kulit Cantik & Licin Bak Porcelin



MASALAH JERAWAT TAK BERKESUDAHAN?
PARUT JERAWAT TAK MAU HILANG?
TERSALAH PAKAI MEKAP?
KULIT SENSITIF DENGAN SKIN CARE BRAND X?

Saya cadangkan buat anda yang ada masalah di atas, rawat dalaman dulu.
Bagi saya, bila dalaman kita sihat, automatik luar pun sihat dan cantik.

Untuk masalah ini saya biasanya akan syorkan 2 vitamin yang paling asas iaitu;

Vitamin C & Vitamin E.

Jom kita tengok apakah kebaikan 2 vitamin ini untuk kulit.


Kebaikan Vitamin C Shaklee;


  • merangsang pembentukan kolagen
  • menjadikan tona kulit lebih sekata
  • menjadikan kulit lebih anjal dan awet muda
  • melindungi kulit dari sinaran UV
  • mengurangkan kesan sun burn pada kulit wajah
  • menjadikan kulit lebih glowing dan flawless
  •  mengecutkan jerawat
  • mengurangkan simptom alahan/alergik
  • meningkatkan sistem imun tubuh badan


Kebaikan Vitamin E Shaklee (diperkaya dengan grape seed);


  • tinggi antioksidan
  • mengecutkan jerawat
  • menyihatkan sel
  • membantu menghilangkan parut jerawat
  • membantu pudarkan jeragat
  • menghalang jeragat


Jom kita tengok pula salah satu testimoni pengguna yang konsisten amalkan Vitamin C & Vitamin E Shaklee.



Disclaimer: Testimoni di atas adalah daripada pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.